Total Pageviews

Thursday, September 29, 2011

selamat hari lahir ABAH :)

salam cik belog,

"Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku dan kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihiku pada waktu kecil. Amin."
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 54 ABAH :)
semoga dimurahkan rezeki
semoga dikurniakan kesihatan tubuh badan
serta dipanjangkan umur ^^
AMIN.
INSYAALLAH.

Wednesday, September 28, 2011

novel ouh novel...

Today,
I feel like this...


and like this toO...


so,
I read this...

Sekebun Bunga Cinta by liyana zahim


and this will be the "next"..
Versus by  Hlovate 

but then...
I do not have this one...
and I'll find until lobang cacengg..
becoz I'm just sooooo curious to know bout the storyline...
and i'm feel like... grrrgghhh!
really need to buy this one!
xkire jOyah nakkk jugakkk!






sekadar gambar hiasan
tapiiii... ade maksud tersirat!
jeng3... ^^

Tuesday, September 27, 2011


Ya Allah... 
dekatkanlah diriku dengannya sekiranya dia jodohku
dan sekiranya dia bukan jodohku,
maka jauhkanlahku daripadanya...
serta peliharalah daku dari kekecewaan andai dia bkn jodohku...
amin ya rabbal a'lamin :)

Sunday, September 25, 2011

Ya Allah :)


Ya Allah..
Peliharakanlah hatiku,
Jangan sampai aku mencuri imannya tanpa aku sedari,
Kumohon sungguh-sungguh Ya Allah,
Kuatkanlah imanku dan imannya.
 Amin :)
 

Tuesday, September 20, 2011

a final year degree student. is it me?

salam cik belog,

maap le dah lame dah x ngedate ama kamo
*saya xsuke cite indon. tetibe.
cik joyah senanye xtaw nak update sal ape.
pastu macam agak kebizian lah siket skang neh
pastu cik jOyah aim xnak poya2 sgt dah skang
nak fokus, fokus dan fokus.
okay... i'll try!
*not soooo konfiden sgt neh. hehehe.
oleh kerana sgt malas nak menaip bagai
maka, dengan ini cik joyah dengan rajin nye
mengupload gambor2 kesayangan cik jOyah
okayyyyy.... sile skrollldownkan tikus2 kalian!
*sile abaikan ketembaman cik jOyah.

cun gambar neh. *maceh cik zana tolg snap.

okay, saya memg tembam!
cik2 yang bijak berkata2

cik2 housemate yg single lagi available




cik photoG

gambar sorang2 harus letak ^^

notakaki :: yes i'm actually a final year student of Bc. Science (Hon) Tourism Management (Minor : Culinary) *perlu ke mention itu sume jOyah hoi2...


Ya Allah
permudahkanlah segala urusan ku
Amin :)

Tuesday, September 13, 2011

Sunday, September 11, 2011

safely arrived at PUNCAK ALAM

Salam cik belog,

cik jOyah sudah selamat sampai di puncak alam ini
sudah selamat membuta 
juga sudah selamat melantak
dan akan skali laagi membuta
berikutan drpd sakit belakang yang amat
dan kepala fenin2 ditambah mate yang terasa amatlah berat
haish2... *maap lah BM cik jOyah xdapat A1 mase SPM dulu
so, sebelum kite tdo utk kali kedua
kite jenguk2 ronda2 lah dulu se-round kt belog neh haa
nanti kang xleh nak tdow plak
oh yaaaaaa.... sem neh cik jOyah duk sorang2
sebelom neh duk bertiga
nak try la plak duk sensorang
kite tgok la malam neh 
berani ke x nak tdor sorg2...
cik jOyah memg seorang budak PENAKUT
harap maklum ye!
kat umah pon cik jOyah tdur ngn adk bongsu
kt sini laaaagi lah...
hahahaha
esok dah start kuliah dah...
nasib baik kelas start kul 2.30pm
pagi tu boleh la buat ape yg patot
contohnya mencabut rumput yg sudah meninggi
*cabut rumput laagggi.
**cabut dalam mimpi aje laaa joyah hoiii

gonna mis u bebeh ^^
nOtakaki: really need to work out afta thissssss! makin tembammmmm... :(

Friday, September 9, 2011

joyah got new HEADER.

salam cik belog,

"kepala" baru

itu sahaja... sekian terima kasih.
nak pegi packing baju pulak
esok sudah mau berangkat ke PUNCAK ALAM!
hu uh... T_T

nOtakaki :: KONPIUS dengan perasaan sendiri. mcm mane plak tu ye?

Tuesday, September 6, 2011

my first try ^^

salam cik belog,

tadi pas buke pose n solat sume bagai
cik jOyah dengan tetibe ase nak try bt choc cake.
dan secare laju2 nye prepare bhn2 yg diperlukan
dan secare drastik nye cik jOyah mtak tolg adik bgsu cik joyah
ahhh... lantak lah ko tgh watpe mase tu dik oi
janji akak ade teman
saje je ajak die nak sedapkan ati plus nak ase konfiden sket
smbil2 tu bley mtak tolong die sukat2 ape yg patot
seb baik xbanyak bunyi
tapi ade upah laa... ofkos la minah neh
xde upah xdenye mtak2 tolong ni laaah
p naseb baik die suh ajor math je
fuuhhh... slamat duet 1 hingget hakakkkk.
hahaha. hihihi. huhuhu.


dan inilah hasilnyaaa... 
tadaaaaa!


berbekalkan recipe drp kak zana


n pertolongan adik


and... macam biasa lah
kt umah neh memg ramai pengkritik
terlebih letak itu laaa
kek xcantik la sebb xde toping
kek xsedap mcm kat kedai la
tapi skang neh tgok2 ade secoet je lagi nye
down kejap mak! haishhh...
tapi xpe nex tym nak try wt laaaaagi!
dush3....! >,<
nOtakaki :: dah xtaw nak bebel ape dah.. tata ^^

Monday, September 5, 2011

happy besday cik izzati yusoff

salam,

ari neh besday one of cik jOyah nye BFF
so, dikesempatan ini cik jOyah nak wish
happy besday to u cik chenta hati zati !
happy sweet 22 besday girl..
welcome to the club!
sebb awak dah tua sket mcm sy dahhhh
hehehe...
wish u gud luck all the way ^^
sian besday girl neh sebb demam plak 
tapi xpelah...sabar jela eh yunk
hopefully cepat sembuh yer ^^

jum tayang gambor sket2...
hehehe ^^

ni la die orangnye
cik zati *gambor curi neh.
cik jOyah & cik besday girl

cik ana, cik zati & cik jOyah
nOtakaki:: rindu nak jumpe ngn cik2 besties joyah nehhhhh... T_T

meet my son :)

mohd hadif rifqi hamzah
xpayah nak son2 sgt lah
adik sepupu je neh
comeeelllll sngt2!
haish2.. gerammm taw x?





nOtakaki :: ini lah hasil nye bile gune hp cap ayam je... si baby hadif ni pon xnak duk diam... asek nk lompat je.. ^^