Total Pageviews

Thursday, December 29, 2011

saya bz.

bismillahirrahmanirrahim,

salam cik belog,

how are u doing?
good2 or bad2 or so2?
hehehehe...
cik jOyah dah tade mase nk usha blog da skang
sebb mggu depan dah stat final exam 
and nak dijadikan citer
broadband pon dah xleh guna
sebb abg cik jOyah xbayar lagi
heemmmm... xpela. nt bley la nak focus on stdy lebih sikettttt...
insyaAllah :)

nOtakaki:: Ya Allah.. ikhlaskan lah hatiku ya Allah. :)

Saturday, December 10, 2011

saya suke bunga!



salam cik belog,

rindu cik jOyah x?
alololo... sian die kene tggal lame2 kan.
hehehe.. xpe nanti cik jOyah dah abes final exam
cik jOyah update sokmo eh2..
untuk entry kali ni kite layan gambar bunga yer
siyesly, cik jOyah menggelupor tgok bunga2 tersebut!
sangat2 cantik dipandang. Subhanallah :)








notakaki: saya dah terlepas dua peluang keemasan dalam masa seminggu.. sedih rasanya Ya Allah. :(

Thursday, December 1, 2011

happy besday cik shadhana harun!

salam cik belog,

it has been a while that i did'nt write.
rindu x? kekeke...
appee...?!! xrindu? uhuuuuu.. xapelahhh.
orang xsudi kan... *ntahpahape
xde ape nak update sgt pon
nak wish besday kt BFF joyah je
today is 2nd december and.,
its cik ana punya besday..
btw, HAPPY BESDAY cik ana!
welcome to 22 life...
hope that all the things that u do is going well
esspecially u're no longer a student like me...
u are about enter the upper stage than me which is 
working life! so, GUD LUCK dear...
and coming soon... u'll face another phase of life
which is married life...
bajet tahun depan nak tunang kannnn?
hope ur wish will come true...
and jangan lupe ajak ai n cik zatiiii taw!
hahahahahaha... *adeh penat gelak
better stop here kalo x lagi bnyak joyah merapu
teringat plak pantun yg cikgu razak selalu guna

kacang panjang, kacang parpu,
tulisnye panjang, tapi merapu.

okelah.. kite tampal gambar besday gurl la sket..





Friday, November 25, 2011

Ya Allah :(

salam cik belog,

Ya Allah.. tenangkan lah hati hambaMu yg kerdil ini
lately... slalu sgt jadi cepat sensitif
i have no idea why...
mggu ni dah 2-3 kali dah mengalir air mata
kenapa.... sy sgt confuse dgn perasaan sendiri
maybe stress kot
banyak keje... serabut
tapi kalo dengar bacaan ayat suci al-quran 
terus hilang stress
diganti pulak dgn perasaan sayu
Ya Allah... rase macam diri kerdil
mungkin inilah mase utk sy berubah ke arah lebih baik



notakaki: please wake up cik jOyah.. "he" is not the one for you. change for good is better than thinking about somethg that u definitely won't get it. Permudahkan lah urusan ku YA ALLAH.

Saturday, November 12, 2011

CONGRATULATION to them!

salam cik belog,

first of all, 
congratulation to me
sebb berjaya smpai di puncak alam ini dengan selamat
even terpakse bertarung dengan hujan lebat plus kilat
uhuuuu... well, experience is the best teacher!
first time blk umah sewa sorg2..
sebelom ni ber5 dgn rakan2 yg lain
tapi dis tym terpakse lah 
sebb dorg baru bertolak ini malam
nak save bajet punye pasal rela naik bas rapid
yg fuhhhh... laju gi-la
macam nak g racing.. seram!
sampai2 kat uitm terpakse tggu bas u600 plak
tggu punye tggu kol 8 baw ade bas...
adehhh... abes basahhh.
then, tpakse la meredah hujan yg agak lebat
sampai2 umah sewa terus pengsan
xlarat sgt2!
senanye smlm cik jOyah demam
pstu nak mandi macam sejuk gila
and plus xde org kt umah neh
macam takot plak kan
so, duk dalam bilik aje
sampai lah tertido... huhuhu.
nasseb bek demam xmelarat
ni pon stil batok2 manje lagi neh

oke.. ni gambar mase blom naik bas smalam.

oke... cerita diatas adalah intro utk entry kali ni
mak aiii panjang x mukaddimah entry kali ni?
hehehe... tgh ade idea nak story2 kan
entry ni senanye khas utk besties cik joyah
sorang dah selamat bertunang ari ni
dan sorang lagi baru je dapat keje ngn TM
rezeki ade dimane2 kan...


CONGRATULATION cik ana :)


i'm happy for you dear!
baru je mggu lepas konvo
terus accepted keje ngn TM
untunglaaaaa kannn...
lepas ni jadi org key ell la dieeee

*nanti dapat gaji bagi mak dulu... pastu agak2 ade lebih belanje ai ngn cik zati okay! :)


CONGRATULATION to encik hanif and cik nana :)
semoga bahagia :)

cik jOyah kenal ngn hanif ni mase kt sekolah teknik
so, kitorg dah kawan lebih kurang 5tahun
die ni perangai gile2 plus sengal2 sket
suke menyakat org.. xpaham betol.
xsgka plak dah btunang dah kawan aku sorg neh haaa
semoga kekal n bahagia ngn cik nana yg tersayang
xsabar nak tgok gambau dorag tunang
eksaited lebey plok kan... haishhh. hahaha.

*nanti nak kawen, jgn lupe jemput aku weyyy anip!

credit photos : FB anna harun & FB hanif 
nOtakaki:: sorry u all, i curi gambar u all. hehehe. :) 

Thursday, November 10, 2011

midterm break!

salam cik belog,

yes... skang neh cik jOyah tgh bercoti
dah nak abes dah pon
sok pon da nak gerak blk puncak alam da
keje sekolah satu pon xsentuh
sebabnye xde mud (lah sangat)
senanye.... MALAS.
plus xtaw nak stat cane
plus bnyak dugaan dan cabaran kt umah neh
xleh nak fokus >.<
dan... coti seminggu ini cik jOyah betol2 relax.
sangat berpoya-poya i tell u
dua tiga ari lepas kan
semalam cik jOyah pegi pustaka awam terengganu
buat pertama kali nye cik joyah jejak kaki kt sane
cik joyah pegi ngn cik zati 
besar tempat nye... 
buku pon bnyak..
tapi buku lame2 la... mcm x de update je.
cehhh... nak komplen bagai plak kan.
dlm duk cari buku2 nak wat asgment tu
sempat gak la mgedix kan
hehehe... tapi siket je la
sebb cik besty ktorg sorg lg xde!
buat cik ana, sile lah layan gambar kitorg.
dan.... sile lah jeles.. laalala :)


dalam keta pon jadilah.
cik zati dengan kereta baru nye- lagiii best!


oke.. gambar berdua pulak. heee ^^

sampai kat library dah..! terus jumpe bnde pelik dimata kitorg ni..



rupe2nye mnde alah diguna utk mcari rak buku.



oke... jumpe buku (lah sangat) lalu tersengih bangga!



senanye bukan buku ini yg saya cari...



dan... sebenarnye kitorg saje nak mgedix... haha!


oke.. jum balik! 


disaat ktorang sedang mgedix ini
cik ana sedang bertarung dengan job interview nye
sunggoh xpatot kan??
dalam library pon bleh jdi tempat utk mgedix
xpaham betol...!

dear cik ana, kitorg rindu nak mgedik ngn awak!

nOtakaki : malam esok dah nak balik puncak alam dah! haishhh... :(

Wednesday, November 2, 2011

jangan lupa daku... wahai teman.

salam cik belog...

bajet jer tajuk di atas tu kan?
*bajetnyewwwww
hahaha... agak la kan.
bila dah lame x update blog ni,
ase macam malas je nak update 
even pluang dah ade depan mata
malam ni baw bleh poya2 sket
tu pon tadi duk wt keje skolah siket
cikgu2 neh memg sgt bagus
time midterm break cenggini kemain lagi bg keje
serangan bertubi-tubi ni
haishhhh... igt kan pas abes test bleh la enjoy sket2
jauh panggang dari api
naseb la.... kau joyah. hemmmm.
pape pon, kite balik Tganu dulu
yeayyy! sok malam sudah mau berangkat ke kg halaman
sungguh eksaited rase di lubuk ati jOyah ini
dusss.... ayat! xbleh blaaa der.
okay lah... mau lepakchillrelax la dulu
esok pagi masih ad kelas yg harus saya hadiri
nasib baik satu kelas je
sempat la kot nak packing2 baju besok petang
insyaAllah

nOtakaki: cik jOyah dah jumpe novel VERSUS dan telah habis membace. cik jOyah rase "kerdil" sangat dan menyedarkan cik jOyah yg cik jOyah belom boleh dikategorikan wanita yg "baik". Saya memang tidak layak untuk beliau.

Saturday, October 22, 2011

bismillahirrahmanirrahim :)

salam cik belog,

SELANGOR vs TERENGGANU


aiiyoooo2.. cik jOyah xleh nak fokus neh
asek duk pk sal bola je
nak tgok umah kt sini xde astro plok
haishhh... rezak goh harrr...
hemmmm2... bakpe la aku jd minat bola lok lening eh?
xpaham betol.. ocehhh...!
pape pon all the best tuk TERENGGANU!
main tuh jgn la ganas2... kang dpt kad kuning lok.
nayeeeeeeeee! so, lepax, chill, relax bebbb...
main sedak ah sek kiterr!
p gok klu xdop rezeki nok g FINAL nok wat gane
kite cube ag ah tahun2 depannn...
*debbor ase...! xmboh ah kaloh ngn red giant...
hehehehe...

Thursday, October 20, 2011

CUKUPLAH AKU MENCINTAI DALAM DIAM ♥

Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan
Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga
Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan
Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya

If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way

“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)


Friday, October 7, 2011

aku hanya insan kerdil.

salam cik belog,

it has been a while..
yes, sudah terang laaagi besuloh lampu minyak tanah
*wat am i trying to say huhh?. 
yes, i'm quite stress
a little bit yet it do make me xsedap duduk
urghhhh...
got soooo many keje skolah to do
and also need to attend modul lagi
ceramah PPKP and watsoever lagi
and... tidak lupa juga common tests yg sedang menanti
Ya Allah... sungguh x tenteram ase. 


Ya Allah... tenangkan lah hati hambaMu ini
jauhkanlah ku yg kerdil ini drp sifat mudah bputus asa
Kau tetapkan lah imanku
sesungguhnya emosi ku ketika ini teramat "kucar kacir"
sesungguhnya Ya Allah, aku hanya manusia biasa
yang serba serbi kekurangan
*ouh.. terasa diri ini teramat lah kerdil Ya Allah

credit to google image
nOtakaki : cik jOyah xde mood sgt2. :(

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

Damia Nur Iman :)

salam cik belog,

entry kali ni jus nak share gmbor baby Damia
baby kepada coursemate joyah dekat uitm penang dulu
cik Puan Nabilah :)

hai2 acik name caye Damia :)






mereka2 dibawah nak jugak bfotosnap. sebok je!
nOtakaki: semoga baby Damia cepat membesar and tembam2 ye... hehehe.

Saturday, October 1, 2011

happy besday kamoo dan kamoo!

salam cik belog, 

smalam besday cik kak nurul khairiah 
yang cantik plus ayu. hehehe.
beliau senanye kakak kp cik mimah
iaitu coursemate mase dekat uitm penang dulu
btw, SELAMAT HARI LAHIR KE-24 kak!
gud luck in watever u do.
nah... gambor seketol. hehehe.
ehsan gambo drp fb beliau.
andd.... arini besday cik bambam ni haaa...


tapi pgil cik bam2 sebb beliau sgt commmelll okay..
sporting abes, pandai masak, n suke membebel
opsss... hehehe.
SELAMAT HARI LAHIR AZAH!
welcome to the club!
semoga hang berjodoh ngn imam mude yg hang slalu impikan.
*sile doa utk aku jugak noh... haish2.

smalam kitorg celeb besday die in advance
sebb ari ni mesti jammed n ramai g-LA org outing
die xtaw pon yg ktorg plan nk celeb besday die.
sebb tu die jadi macam over eksaited like these!





Thursday, September 29, 2011

selamat hari lahir ABAH :)

salam cik belog,

"Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku dan kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihiku pada waktu kecil. Amin."
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 54 ABAH :)
semoga dimurahkan rezeki
semoga dikurniakan kesihatan tubuh badan
serta dipanjangkan umur ^^
AMIN.
INSYAALLAH.

Wednesday, September 28, 2011

novel ouh novel...

Today,
I feel like this...


and like this toO...


so,
I read this...

Sekebun Bunga Cinta by liyana zahim


and this will be the "next"..
Versus by  Hlovate 

but then...
I do not have this one...
and I'll find until lobang cacengg..
becoz I'm just sooooo curious to know bout the storyline...
and i'm feel like... grrrgghhh!
really need to buy this one!
xkire jOyah nakkk jugakkk!






sekadar gambar hiasan
tapiiii... ade maksud tersirat!
jeng3... ^^

Tuesday, September 27, 2011


Ya Allah... 
dekatkanlah diriku dengannya sekiranya dia jodohku
dan sekiranya dia bukan jodohku,
maka jauhkanlahku daripadanya...
serta peliharalah daku dari kekecewaan andai dia bkn jodohku...
amin ya rabbal a'lamin :)

Sunday, September 25, 2011

Ya Allah :)


Ya Allah..
Peliharakanlah hatiku,
Jangan sampai aku mencuri imannya tanpa aku sedari,
Kumohon sungguh-sungguh Ya Allah,
Kuatkanlah imanku dan imannya.
 Amin :)
 

Tuesday, September 20, 2011

a final year degree student. is it me?

salam cik belog,

maap le dah lame dah x ngedate ama kamo
*saya xsuke cite indon. tetibe.
cik joyah senanye xtaw nak update sal ape.
pastu macam agak kebizian lah siket skang neh
pastu cik jOyah aim xnak poya2 sgt dah skang
nak fokus, fokus dan fokus.
okay... i'll try!
*not soooo konfiden sgt neh. hehehe.
oleh kerana sgt malas nak menaip bagai
maka, dengan ini cik joyah dengan rajin nye
mengupload gambor2 kesayangan cik jOyah
okayyyyy.... sile skrollldownkan tikus2 kalian!
*sile abaikan ketembaman cik jOyah.

cun gambar neh. *maceh cik zana tolg snap.

okay, saya memg tembam!
cik2 yang bijak berkata2

cik2 housemate yg single lagi available




cik photoG

gambar sorang2 harus letak ^^

notakaki :: yes i'm actually a final year student of Bc. Science (Hon) Tourism Management (Minor : Culinary) *perlu ke mention itu sume jOyah hoi2...


Ya Allah
permudahkanlah segala urusan ku
Amin :)