Total Pageviews

Saturday, October 22, 2011

bismillahirrahmanirrahim :)

salam cik belog,

SELANGOR vs TERENGGANU


aiiyoooo2.. cik jOyah xleh nak fokus neh
asek duk pk sal bola je
nak tgok umah kt sini xde astro plok
haishhh... rezak goh harrr...
hemmmm2... bakpe la aku jd minat bola lok lening eh?
xpaham betol.. ocehhh...!
pape pon all the best tuk TERENGGANU!
main tuh jgn la ganas2... kang dpt kad kuning lok.
nayeeeeeeeee! so, lepax, chill, relax bebbb...
main sedak ah sek kiterr!
p gok klu xdop rezeki nok g FINAL nok wat gane
kite cube ag ah tahun2 depannn...
*debbor ase...! xmboh ah kaloh ngn red giant...
hehehehe...

Thursday, October 20, 2011

CUKUPLAH AKU MENCINTAI DALAM DIAM ♥

Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan
Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga
Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan
Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya

If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way

“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)


Friday, October 7, 2011

aku hanya insan kerdil.

salam cik belog,

it has been a while..
yes, sudah terang laaagi besuloh lampu minyak tanah
*wat am i trying to say huhh?. 
yes, i'm quite stress
a little bit yet it do make me xsedap duduk
urghhhh...
got soooo many keje skolah to do
and also need to attend modul lagi
ceramah PPKP and watsoever lagi
and... tidak lupa juga common tests yg sedang menanti
Ya Allah... sungguh x tenteram ase. 


Ya Allah... tenangkan lah hati hambaMu ini
jauhkanlah ku yg kerdil ini drp sifat mudah bputus asa
Kau tetapkan lah imanku
sesungguhnya emosi ku ketika ini teramat "kucar kacir"
sesungguhnya Ya Allah, aku hanya manusia biasa
yang serba serbi kekurangan
*ouh.. terasa diri ini teramat lah kerdil Ya Allah

credit to google image
nOtakaki : cik jOyah xde mood sgt2. :(

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

Damia Nur Iman :)

salam cik belog,

entry kali ni jus nak share gmbor baby Damia
baby kepada coursemate joyah dekat uitm penang dulu
cik Puan Nabilah :)

hai2 acik name caye Damia :)






mereka2 dibawah nak jugak bfotosnap. sebok je!
nOtakaki: semoga baby Damia cepat membesar and tembam2 ye... hehehe.

Saturday, October 1, 2011

happy besday kamoo dan kamoo!

salam cik belog, 

smalam besday cik kak nurul khairiah 
yang cantik plus ayu. hehehe.
beliau senanye kakak kp cik mimah
iaitu coursemate mase dekat uitm penang dulu
btw, SELAMAT HARI LAHIR KE-24 kak!
gud luck in watever u do.
nah... gambor seketol. hehehe.
ehsan gambo drp fb beliau.
andd.... arini besday cik bambam ni haaa...


tapi pgil cik bam2 sebb beliau sgt commmelll okay..
sporting abes, pandai masak, n suke membebel
opsss... hehehe.
SELAMAT HARI LAHIR AZAH!
welcome to the club!
semoga hang berjodoh ngn imam mude yg hang slalu impikan.
*sile doa utk aku jugak noh... haish2.

smalam kitorg celeb besday die in advance
sebb ari ni mesti jammed n ramai g-LA org outing
die xtaw pon yg ktorg plan nk celeb besday die.
sebb tu die jadi macam over eksaited like these!